sâmbătă, 8 iunie 2013

Jumong

 
Astazi va voi povesti despre serialul coreean care este pe locul intai in preferintele mele.L-am urmarit pana acum de trei ori si l-as mai putea urmari inca de zece ori la cat de captivant este.Un serial istoric care cuprinde multe scene de actiune pline de suspans, intrigi si rasturnari de situatie petrecute pe parcursul celor 81 de episoade exceptionale care merita pe deplin urmarite.
Actiunea are loc intre anii 58 i.Hr si 19 i.Hr si ne prezinta nasterea si formarea celui care va deveni fondatorul regatului Goguryeo,unul dintre cele trei regate care unificate mai tarziu au format Korea.
Rolul lui Jumong este interpretat in acest serial de catre actorul Song Il Gook caruia rolul i s-a potrivit perfect,castigand in urma acestui serial premiul pentru cel mai bun actor al anului in 2006
Mi-a facut mare placere sa urmaresc ascensiunea personajului care devine dintr-un print prostanac si lenes,un conducator de armata si mai apoi regele unui tinut prosper.
Jumong este fiul unui lider de armata insa in urma unor evenimente ajunge sa fie adoptat si crescut de catre regele tinutului Buyeo,care il creste ca pe fiul sau.Fiind atat de iubit de catre rege,Jumong atrage ura celor doi frati mai mari ai sai.
 

Intarit de ura celor doi frati  vitregi care doresc sa-l ucida pentru a nu ajunge Print Mostenitor el incepe sa invete tactici militare pentru a se apara.Devenind mai apoi un arcas nemaipomenit si un luptator excelent care  construieste un regat pentru emigrantii salvati de sub asuprirea imperiului chinez de catre el si armata sa.
 
 
Am urmarit cu placere scena in care are loc un concurs de lupte intre cei trei printi,iar Jumong ii uimeste atat pe parinti cat si pe fratii sai atunci cand decide sa traga cu arcul legat la ochi nimerind o multime de sageti in mijlocul tintei.
 
Acest lucru il face deosebit de invidios pe Daeso,fratele cel mare care nu doar ca il uraste pe Jumong din pricina iubirii regelui ci si din cauza faptului ca ambii baieti iubesc aceeasi fata.
Inconjurat numai de oameni loiali,inteligenti si curajosi,Jumong porneste intr-o serie de aventuri care il vor ajuta sa devina un conducator maret,atat de renumit in istorie.
 
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu